Menu Close

Cukrus mūsų maisto gaminiuose

Cukrus, yra vienas didžiausių mūsų organizmų priešas, su juo siejamos širdies ir kraujagyslių, onkologiniai ir kiti susirgimai. 
Rekomenduojama cukraus norma parai siekia 25 gramus, tai reiškia maždaug 5 arbatiniai šaukšteliai, Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja per parą neviršyti 5-10 šaukštelių. 
Nors ir cukrus išskiria laimės hormoną ir jo suvartojus pakyla energija, tačiau praėjus maždaug 20-30 minučių po cukraus suvartojimo, žmogus gali pajusti nuovargį, mieguistumą ar net alkio jausmą. Kitaip nei nuovargis, dėl perteklinio cukraus, lėtinių ligų rizika pasijaučia neiškart. Perteklinis cukrus skatina širdies ir kraujagyslių ligas, onkologines ligas, cukrinio diabeto, dantų ėduonies problemų atsiradimą, nutukimą. 
Paveikslėlyje pateikiam vaikų ir suaugusių žmonių mėgstamus maisto gaminius, pateikiame juose esančio cukraus kiekį gramais, arbatiniais šaukšteliais ir cukraus kubeliais.

 

Skip to content